Naast Le Patron verzorgt Kenny Butstraen diverse ingenieursprojecten.
Hier kunt u enkele voorbeelden zien van replica's door hem gemaakt.

SdKfz 222

SdKfz 222:

De SdKfz 222 (SondernKraftfahrzeug model 222) is een licht pantservoertuig uit eind jaren '30 dat werd ingezet als verkenningswagen voor het Duitse leger. De productie werd stopgezet midden 1943 omdat de bepantsering niet meer voldeed tegen de zware kanonnen van de geallieerde tanks.


Replica:

Vermits er maar enkele originele Panzerspähwagens SdKfz 222 meer bestaan op de wereld, werd dit voertuig door ons nagebouwd. De replica is geconstrueerd op een nagebouwd chassis van het origineel met aangepaste assen en motor van een vrachtwagen. De pantsering is gelast uit dunne staalplaat en geassembleerd net als het origineel. De toren is zo getrouw mogelijk nagemaakt met houders voor replica kanonnen en observatieplaats voor de commandant. Zelfs het stuur en dashboard hebben het identiek en typisch uitzicht van een origineel. Het gewicht van het nagebouwd voertuig draait rond de 2000kg. Dit type replica voertuig kan niet worden ingeschreven op de weg en wordt enkel gebruikt in filmsets en musea.


Werkwijze:

Meestal is het niet mogelijk om het origineel te bestuderen omdat veel van die voertuigen de oorlog niet hebben overleefd en in de jaren daarna vernietigd werden. Aan de hand van deze informatie werd een volledig 3D-ontwerp gemaakt op een CAD/CAM-systeem en werd het plaatwerk met computergestuurde machines gesneden. De keuze voor het onderstel werd zelf gelast.

 

 

 

 

Portfolio Filler ImagePortfolio Filler Image

Stoewer type 40

Portfolio Filler Image

Ombouw van een na-oorlogse Russische GAZ 69M naar een 1940 Duitse Stoewer type 40.

Portfolio Filler Image